שאל את הרב

  • הלכה
  • טבילת כלים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום, האם יש צורך להטביל כלי אחסון מזון וכלי הכנה שלא מובאים לשולחן? קראתי שמדחום לבישול אינו זקוק לטבילה, אבל אינני בטוחה לגבי צנצנת זכוכית שרכשתי כדי לערבב מאכלים קרים או כדי לאחסן מזון האם הם צריכים טבילה. תודה.
תשובה
כלים הבאים במגע עם מזון בשלבי הכנתו הראשוניים, ועדיין המזון צריך הכנה נוספת [לאחר השימוש בכלי], כדי להכשירו לאכילה, כגון נפה, מערוך מנירוסטה, כלי לישה, סכין שחיטה – מטבילים בלא ברכה. כלים שבמהלך השימוש בהם, נעשה המזון ראוי לאכילה כגון סירים ומחבתות – חייבים בהטבלה בברכה. (שו"ע ורמ"א יו"ד קכ, ה. ספר הכשרות של הרב פוקס ד, יט ובהערות). כלים המשמשים לאחסון מזון, במידה ומונח בהם תמיד מזון עטוף כגון שקיות תה או סוכריות עטופות – אינם צריכים הטבלה. מונח בתוכם מזון הבא במגע ישיר עם הכלי, אם משתמשים בכלי לאחסון בלבד – מטבילים אותו בלא ברכה. כלי אחסון המובא לעתים אל השולחן, ואוכלים מתוכו – חייב הטבלה בברכה (ספר הכשרות של הרב פוקס ד, כ ובהערות).
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il