• קעקוע

כתובות קעקע

הרה"ג דוב ליאור

ד טבת תשס"ח
שאלה
אני אדם מאמין מאוד ומשתדל לקיים מצוות ויש לי התלבטות בעניין כתובת קעקע. יש בגופי צלקת מכוערת ואני רוצה להסתירה בכתובת קעקע. ישנה דעה של ר’ שמעון שכתובת קעקע שאינה נושאת את השם של הקב"ה מותרת. ישנה דעה נוספת שכתובת קעקע אסור שתישא סמלי עבודה זרה. אני יודע שבפסוקים יש איסור לכתובת קעקע. האם מותר לקעקע כדי להסתיר צלקת בסמל שהוא סמל יהדות אך אינו כיתוב של פסוקים או מילים מהתורה, למשל, עלים של עץ הזית או יונים (יש כל מיני סמלים ביהדות של שפע וכאלה), האם זה מותר כדי להסתיר צלקת?
תשובה
בפשטות כל כתובת קעקע אסורה, ואם לא מדאורייתא אז מדרבנן. ולכן אי אפשר להתיר לך לעשות כתובת קעקע כדי להסתיר את הצלקת.