• שבת ומועדים
  • גוי של שבת

שימוש בגוי בשבת

הרה"ג דוב ליאור

י ניסן תשס"ח
שאלה
השבת קפץ החשמל בליל שבת ובבוקר אבי הלך וקרא לגוי והראה לו את מתג החשמל וזאת בשביל להציל את האוכל הרב שנקנה לפסח, האם עשה כשורה, והאם מותר להשתמש באוכל?
תשובה
יש דעות שאמירה כזו לגוי מותרת. אבל כאן החשמל לא עזר למשהו בשביל היהודי לשבת, זה לא היה לצורך מצווה. חבל שעשה את זה ביום, אם היה עושה את זה בלילה, היה אפשר לומר שזה לצורך מצווה, כדי לברך, כדי לאכול סעודת שבת. אמנם זה הציל אוכל בשביל חג, אך הסיפור הזה בעייתי אם היה מותר לו לעשות זאת.