• ארועים מעורבים

חתונה עם ריקודי חול

הרה"ג יעקב אריאל

י"ז סיון תשס"ט
שאלה
היתה חתונה של בן דוד שלי לפני שבועות. הבן דוד אינו דתי והריקודים שם היו מעורבים. הלכתי לפי פסיקת הרב והייתי רק בחופה ואחרי זה הלכתי למכונית של ההורים שלי ולמדתי עם אחי גמרא ועשינו עוד כמה דברים. אמא שלי כועסת עלי ש"אני סנוב" ועוד כל מיני דברים כאלה בגלל שהלכתי אחרי החופה ולא נשארתי לאוכל שהיה ברחבת הריקודים המעורבים. מה היה עלי לעשות? האם באמת הייתי צריך להשאר שם לאכול במרחק 50-70 מטר מהריקודים והמוזיקה, האם במקרה כזה אני לא צריך להקשיב להורי שאומרים לי להשאר?
תשובה
איני מבין מה עניין "סנוב" לכאן? אכן טוב עשית שלא נשארת באולם בזמן הריקודים המעורבים. שימחת את החתן בהשתתפותך בחופה ולא יכולת לשמח אותו יותר. אומנם אם היה בקצה האולם מקום מרוחק ומבודד מהריקודים, ושהלבוש של הנשים בו היה צנוע, יכולת לשבת שם. אולם עד כמה שאני מכיר אולמות חתונות קשה למצוא מקום כזה.