• שעטנז

האם יש חשש לשעטנז?

הרה"ג דוב ליאור

ח כסלו תש"ע
שאלה
1. מעיל שכתוב במרכיביו שעשוי גם מ"סריג". האם סריג יכול להיות צמר? 2. חולצות שעשויות מבד רך ולא כתובים עליהן רכיבי הבד, מצריכות בדיקה? 3. גרבים שאני לא יודעת ממה עשויים מצריכים בדיקה? 4. האם יש חשש שעטנז בגרבים שנראה שעשויים מצמר?
תשובה
1.2. אם בא מארצות מסוימות יש חשש שיש בכתפיות פשתן, ולכן במעילים יש מקום לחשוש, ולכן יש לשאול את המכונים לבדיקת שעטנז (יש כמה בירושלים) או להביא להם לבדיקה. 3.4. לא נראה לחשוש בגרבים.