• שאלות כלליות

על פי מה לחלק את סל התרופות

הרה"ג יעקב אריאל

ט טבת תש"ע
שאלה
לפי איזה מוסר אפשר לחלק את סל התרופות. כיום יש כתבה שרוצים לתת 65 מליון מסל התרופות לטובת טיפול לרפואת שיניים. זה עלול לבוא על חשבון תרופות שהם מצילות חיים, כאשר רפואת השניים זה עבור ציבור מאוד רחב ואילו התרפות היותר יקרות זה לציבור יותר מצומצם. על פי איזה מוסר אפשר לקבוע את החלוקה?
תשובה
שאלה זו סבוכה מאוד. מצד אחד אין ספק שהצלת נפש אחת שקולה יותר מריפוי שיניים. מאידך, אם הצלת הנפש היא של חולה נדיר ומולו עומדים רבבות רבות של ילדים הסובלים מהעדר טיפול נאות בשיניהם, צרכי הרבים שקולים לא פחות מחולה בודד אחד. מה גם שעלול להיות שבין הרבבות הרבות של פגועי השיניים עלולים להיות כמה שהעדר טיפול בשיניהם אולי יגרום במישרין או בעקיפין לסיכון חמור. יש אם כן לחקור נושא זה לעומק. על מקבלי ההחלטות מוטלת אחריות עצומה. שה' ינחה אותם בעצה טובה.