• תרומות ומעשרות - כללי

תרומות ומעשרות מקוקוס

מכון התורה והארץ

כ"ה אייר תש"ע
שאלה
אני עוסקת בתחום הקונדיטוריה (עוגיות מרוקאיות). האם על פירות יבשים וקוקוס הנרכשים במשקל מסופר מרקט בהכשרת הרבנות המקומית יש צורך בתרומה ומעשר? האם את הקוקוס יש לברור כמו הקיטניות?
תשובה
לא ידוע לי על קוקוס מסחרי הגדל בארץ ישראל. על כן בד"כ אין חיוב הפרשת תרומות ומעשרות בקוקוס. בכל אופן, אם יש כשרות כנראה שגם נושא זה נבדק. באופן כללי אין בו חרקים, אולם לפעמים יתכן שיהיו חרקי מחסן, ועל כן צריך להסתכל קודם השמוש שאין קורים, שזה סימן להתלעה, אבל בלא סימנים מיוחדים המחשידים את הקוקוס כנגוע, כגון: חורים וכדו', אין צורך בברירה מיוחדת. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון