• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

תרופות בחוה"מ פסח

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג ניסן תשס"ד
שאלה
האם יש בעיה להשתמש בתרופות בצורת משחה בחוה"מ, גם אם אינם כשרות לפסח? האם מותר להשתמש בואזלין ("טהור") לשפתיים, שאין עליו כל ציון כשרות, בחוה"מ פסח? האם מותר לבלוע כדורים לצורך ריפוי זיהום חיצוני בחוה"מ פסח גם אם אין להם כל ציון כשרות? (כבר קניתי את הכדורים ואיני יודעת אם הרופאה תוכל להציע לי תחליף כשר).
תשובה
משחה חיצונית מותרת. אולם מה שנמרח על השפתיים נבלע גם בפה ולכן יש להקפיד שם יותר. לכתחילה יש לבלוע רק כדורים כשרים. כשאין תחליף והתרופה נחוצה גם בפסח, אם אין לה טעם או שטעמה פגום מותר לבולעה בפסח.