• קריאת שמות ושינויים

מתן שם לבת

הרב דוד חי הכהן

ז אב תשע"א
שאלה
שלום רב (דו משמעי :-)) לי ולאישתי נולדה בת לפני כשבוע ועדיין לא נתנו לה שם. חיפשנו בכל אתרי השמות באינטרנט והשם היחיד ששנינו מסכימים לגביו הוא ליאן - ראינו שבחלק מהמקומות מופיע הפירוש לשם זה: לי ילדה אלוהים נתן. חוץ מפירוש זה אין לשם פירוש בעברית. עדיין, זה שם שנשמע לנו מיוחד מאוד ומתאים לילדתנו וחוץ ממנו אין כל שם אחר המוסכם על שנינו. מה עצתך בנושא?
תשובה
עצתי (אינכם חייבים לקבל) להשתדל לחשוב הלאה על שם שיש בו משמעות פשוטה לטוב (בלי ראשי תיבות).