• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

הדלקת נרות במקום שאינני ישנה בו

הרב דוד חי הכהן

כ"ו מרחשון תשע"ב
שאלה
אם אני מדליקה נרות אצל מי שאני מתארחת אצלו בשישי ולאחר מכן חוזרת הביתה (לא ישנה שם), האם אני יכולה להדליק אצל המארח נרות שבת? ואני אתן דוגמא כדי להסביר את שאלתי: אני אוכלת אצל חמי וחמותי פעם בשבועיים ואני מגיעה אליהם לפני כניסת השבת (אנחנו לא גרים באותה עיר) ואחרי הארוחה אני ובעלי חוזרים הביתה - האם אני יכולה להדליק נרות בביתם? אמרה לי מישהי שאני מכירה שאני צריכה לישון בבית שבו אני מדליקה את הנרות, האם זה נכון?
תשובה
רצוי להדליק נרות שידלקו זמן ארוך עד שתחזרו, ובתנאי שלא תדליקי לפני שעה משקיעת השמש.