• משחקים והימורים

להתפרנס ממשחק הפוקר

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ב תמוז תשע"ג
שאלה
שלום רב. אני יודע שלמשחק פוקר יש מוניטין לא טוב של הימורים, כגון, רולטה. האמת היא שאנשים מביני עניין יודעים שזהו משחק יכולת המתבסס המון על מתמטיקה ויכולות קריאת אנשים. נכון שיש אפקט מזל אבל הוא קטן מאוד לטווח ארוך. העניין הוא שיש אתר בינלאומי שבו כחצי מיליון אנשים מכל העולם, יש אולי כ5000 ישראלים. האם מותר לי להתפרנס מזה כתוספת הכנסה, כל עוד אני עושה זאת כמובן באופן מסודר ולא כאדם שנמצא על המחשב כל היום אלא כ15 שעות בשבוע? האם זה פסול ממש? אני יודע שעדיף לחפש משהו כשר שאין בו בעיות אבל לדעתי הרבנים עוד לא חקרו את העניין הספציפי הזה לעומק עקב המוניטין של משחקי קלפים המזוהים כהימורים. תודה רבה ושבת שלום!
תשובה
בחוברת המאה של אמונת עתיך יש התייחסות למשחק הפוקר. לדעתו הוא משחק מזל על כל המשתמע מכך. חפש לך פרנסות כשרות יותר, ה' יזמן לך.