- הלכה
- נהלי בית הכנסת
804
שאלה
לכבוד הרב שלום רב ,
לפני שנתיים התעורר מחלוקת בין אחד המתפללים לבין רב בית הכנסת ,האיש עזב את בית הכנסת וחזר להתפלל לאחרונה לתפילות שהרב לא נמצא, המצב כעת שבתפילת ערבית בכל פעם שהרב נכנס האיש יוצא החוצה בהפגנתיות, בליל העצמאות האחרון הוא עשה זאת בצורה מגעילה. יתרה מזאת בשבת האחרונה בתפילת מנחה כסאו של הרב שהוא גם החזן הושלך מבית הכנסת מהחלון, כעת רב בית הכנסת המשמש אותנו עשרים שנה ללא תמורה ואף נותן שיעור תורה קבוע בשבת במנחה ובשבת בבוקר רוצה לעזוב כי הוא מרגיש פגיעה מאותו מתפלל.
האם יש אסמכתה בהלכה כיצד לפעול כנגד המתפלל? האם מותר למתפלל להתנהג כך? האם יש בהלכה התייחסות לפגיעה ברב שהוא גם חזן בית הכנסת המקובל על כולם?
נודה לכם את תפנו אותנו למקורות מתיאימים
תשובה
חז"ל אמרו שמי ששומע בזיון תלמיד חכם ושותק נענש על כך (בבא מציעא פד ) ולכן יש למחות בכל תוקף באותו טרדן ולאיים עליו שאם לא יפסיק תוציאו אותו מבית הכנסת.
ובינתים בשם הציבור לבקש סליחה מהרב על ששתקתם ולומר שאתם מבקשים שימשיך ללמד ואתם מתחייבים להגיב על נסיון כלשהו של פגיעה. ועיין ברמב'ם הל' תלמוד תורה פרק ו' הל' י"א -י"ג.

תרומה שהגבאים לא מקבלים
הרה"ג דוב ליאור | כ"ז אדר תשס"ז

פרסום שמות המתפללים על לוח המודעות שחייבם נדרים .
הרב דוד חי הכהן | ט מרחשון תשע"ח

בחירת אישה לוועד בית הכנסת
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ד סיון תש"פ

דמי כניסה לבית הכנסת
הרה"ג דוב ליאור | א תמוז תשס"ו
