• ספר תורה

קדושת ספר תורה

הרה"ג דוב ליאור

ב אלול תשע"ד
שאלה
שלום הרב. כמה שאלות בנוגע לספר תורה וארון הקודש. 1. האם ארון הקודש שבו מונח ספר התורה חייב להיות גבוה מעשרה טפחים? 2. האם מותר לשים שלט שבו כתוב "בריך שמיה" בתוך ארון הקודש? 3. האם מותר להשעין את השלט של "בריך שמיה" על ספר התורה בזמן פתיחת הארון כדי שאנשים יקראו או שזה שימוש אסור בספר תורה? רב תודות.
תשובה
1. לא 3. כן, היום שמים גם בארון מגילות ודברים כאלה. על דעת הציבור שיש שם גם דברים אחרים ולא רק ספרי תורה. 4. לא ראוי.