• אפשר לעבוד ב...?

עבודה במקום חילוני

הרה"ג דוב ליאור

כ"ד מרחשון תשע"ה
שאלה
שלום הרב !! אני סטודנטית יומיים בשבוע ובשאר השבוע מחפשת עבודה כבר במשך חודשיים, ההורים שלי כל הזמן אומרים לי שצריך למצוא מקום עבודה דתי ואם לא אז שיהיה שם רק בנות ,ואני גם ממש רוצה הבעיה שאני לא מוצאת מקום כזה רציתי לשאול א. האם יש בעיה הלכתית לעבוד במקום חילוני? ב. ואם אני ילך למקום חילוני למרות שההורים שלי לא הכי מתלהבים האם זה עבירה על כיבוד הורים? ג. האם מותר לעבוד לדוגמה בחנות בגדים שיש בה גם בגדים לא צנועים כמו מכנסיים וכו'?
תשובה
א. אם יש בעיה, כי שם לא מקפידים על דברי צניעות, לכתחילה לא להיכנס למצב כזה. ב. זה דברים שנוגעים לחיים שלך, לא שייך בזה כיבוד הורים. אלא הם אומרים לך דבר נכון לטובתך, שלא תקלעי למצב כזה שזה ניסיון. צריכה לשמוע להם מבחינת טובתך, לא מצד כיבוד הורים אלא מצד טובתך. ג. כמו שאדם מוכר למישהו אוכל והוא לא יברך, אין שליטה על זה. לכתחילה עדיף שלא, אך לפעמים אפשר ללבוש גם את הבגדים האלה בצורה צנועה.