• כלאים

דיני כלאים

מכון התורה והארץ

כ"ג כסלו תשע"ה
שאלה
במשנה שמלמדים לנטוע 5 זרעים באמה על אמה, יש לי כמה שאלות למעשה: 1. האם זה לפחות אמה על אמה אבל בפחות מזה זה נראה עירבוב? 2. האם זה גרגיר אחד מכל כל מין או אפשר כמה גרגירי זרע של אותו מין על כל ערוגה? 3. האם מותר לזרוע גם בפחות מאמה על אמה כששומרים על הצורה והיחס בגודל הערוגות? 4. האם צריך להרחיק טפח וחצי בקצה הערוגה או בגלל הצורה מותר שפינה תיגע בפינה של ערוגה אחרת? תודה
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' 1. המינימום הוא אמה על אמה, אי אפשר חמישה זרעים בפחות מכך. 2. זרע אחד, אבל לא הרבה זרעים, בגלל שזה יגרום לשטח להתקטן, ואין להקטין את השטח. 3. לא. 4. אין צורך להוסיף מעבר לערוגה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום שבי דרום