• הלידה ומה שאחריה

יציאה עם התינוק 40 יום לאחר לידה

הרב דוד חי הכהן

כ טבת תשע"ה
שאלה
שלום לכבוד הרב, ברצוני לשאול על המנהג של איסור יולדת וילוד לצאת מהבית עד 40 יום מהלידה (לא כולל היציאה לטקס הברית). אני מתארת לעצמי שזה מנהג כדי לשמור על האמא והילוד מעין הרע. אבל רציתי להיות בטוחה אם יש לכך גם ביסוס הלכתי או לא. שמעתי פעם (אולי המצאה, אולי אמת) שב40 יום הראשונים המלאכים משחקים עם הילוד (בגלל זה רואים לפעמים תינוקות שצוחקים ללא סיבה) ואיסור היציאה הוא כדי שמלאכים ימשיכו להגן עליו. אם כך, אשמח שתסדרו לי את הדברים מבחינה דתית ולא מבחינת מנהגים עתיקים. ואם האיסור אכן נובע מהדת אשמח להסבר על ה40 יום. השאלה מתייחסת בעיקר ליציאות לאירועים של אנשים אחרים אבל גם ליציאות בכללי/חגים במשותף/שבתות עם משפחה מורחבת. תודה רבה
תשובה
לפי הידוע לי אין למנהג זה שורש ביהדות כלל וכלל. ולפי מה שממעתי מהרב בן ציון מוצפי שליט"א מקור המנהג בתרבות המוסלמית ולכן אין לחשוש לו, אמנם מסיבות בריאות הילד התינוק והדאגה לשלומו- אין להוציאו מן הבית ללא שמירה יתירה מקור ורעש ושאר נזקים העלולים לפגוע בו בלי קשר למספר 40.