• שבת ומועדים
  • יו"ט שני של גלויות

יום טוב שני

הרב יצחק בן יוסף

י ניסן תשע"ה
שאלה
שלום לכבוד הרב! אחותי הגיעה לארץ לחג הפסח אחרי שחיה כבר 12 שנה בניו-יורק. האם היא צריכה לעשות לילה שני ליל הסדר? ומה לגבי האנשים האחרים שנמצאים בבית? האם צריך בישול מנר לנר או שיכולה לאכול מבישול רגיל משום ששאר יושבי הבית חוגגים יום אחד? אשמח לתשובה לפי עדות המזרח תודה!
תשובה
אם היא הגיעה רק לחג ודעתה לחזור לחו"ל צריכה לנהוג יום טוב שני של גלויות. לכן ביום ראשון תמשיך לנהוג יום טוב נוסף ותעשה ליל הסדר שוב במוצאי שבת. הטוב ביותר שתחליט להישאר בארץ ותנהג כיושבי ארץ ישראל. ה' יצליח דרככם.