טבילת כלים - טוסטר חשמלי

הרב יצחק בן יוסף

שאלה
בס"ד שלום רב קניתי טוסטר חשמלי ומכיוון שאני חשמלאי החלטתי לבצע בו פירוק והרכבה חלקי כדי להכשירו. בפתיחתי גיליתי שכמעט כל החיבורים הם קבועים ללא ברגים (שטאנץ) ומכיוון שאני לא רוצה לחתוך חוטים (זה גם מחליש את הבטיחות של המוצר וגם גורם לאבדן אחריות) חיפשתי ומצאתי שיש חיבור אחד שניתן לפירוק והרכבה והוא גוף החימום. אבל ניתן לנתק רק גוף חימום אחד (התחתון) ואת השני לא. כך שזה לא מוציא את המכשיר מכלל שימוש לגמרי אלא בצורה חלקית. האם פעולה כזו יכולה להחשב ולהכשיר את הטוסטר?
תשובה
לא, פעולה כזו לא מספיקה להחשב להכשיר את הטוסטר, כיון ששם כלי עליו. זה לא מספיק לפוטרו מטבילת כלים.