• שכנים ושותפים

דיני שכירות דירה ללא חוזה

כולל דיינות בית אל

כ"ח תמוז תשע"ה
שאלה
שלום לכבוד הרב. א- משכיר ושוכר סיכמו בעל פה להעלות את סכום השכירות בתנאי שהמשכיר יתקן וישפץ את הדירה. המשכיר לא שיפץ אז השוכר לא שילם את מלוא הסכום. האם נהג בצדק? ב- משכיר שאמר לשוכר שהוא יכול לגור עשר שנים בדירה ולאחר כמה שנים החליט שהוא רוצה להוציא אותו, הוא מודה שהסכים להשכיר אבל עכשיו רוצה שיצא. האם יכול? הכל ללא חוזה
תשובה
שלום וברכה: א. ככל הסכם על תנאי בין שניים, אם צד אחד מבטל את ההסכם השני אינו מחוייב לקיים את חלקו. ב. המשכיר והשוכר מחוייבים למה שקבעו בינהם גם אם לא חתמו על חוזה.