9 שיעורים

יסודות בדיני ממונות מפיהם ולא מפי כתבם
שיטות הראשונים בעניין כתיבת שטרות על ידי העדים. ההבדל בין שטר לאגרת.

בבא מציעא מוחזקות - לא מוציאים מספק או ראיה?
בבא מציעא דף ג ע"א.
המוציא מחבירו עליו הראיה וחזקה מה שתחת ידו של אדם שלו;ביאור "אנן סהדי דמאי דתפיס האי דידיה הוא";מתי מוחזק צריך ראיה.

בבא בתרא אין עד נעשה דיין
מסכת בבא בתרא - דף קי"ג ע"ב.
שיעור זה עוסק בדין "אין עד נעשה דיין" – טעמיו ופרטיו, ודרכו מתבאר יסוד חשוב לימודים רבים המובאים בש"ס.

בבא בתרא מתנה על מה שכתוב בתורה
מסכת בבא בתרא - דף קכו' ע"ב.
ביאור מחלוקת התנאים בדין מתנה על מה שכתוב בתורה בדבר שבממון.

בבא בתרא הכרעה בספקות ממוניים
מסכת בבא בתרא - דפים לד' ע"ב - לה' ע"א.
שיעור זה עוסק בכללי הכרעה בספיקות ממוניים, ובו מתבאר לאור מקרים ברחבי הש"ס מתי אנו אומרים שתפיסה מועילה ללא ראיות, ומתי היא זוקקת ראיות.

בבא בתרא מקיף וניקף (דין נהנה)
מסכת בבא בתרא - דף ד' ע"ב.
שיעור זה עוסק בגדרי דין 'נהנה' ו'משתרשי' וההבחנות ביניהם לבין עצמם וביניהם לדין מזיק, על פי הגמרא במסכת בבא בתרא דף ד ע"ב.

שיעורים במסכת קידושין מתנה על מנת להחזיר וגדרי הערמה
הסבר הסמ"ג שאי אפשר לצאת ידי חובה באתרוג שניתן על מנת להחזיר ללא תנאי כפול, ומתי אנו אומרים נותן מתנה כמערים (שיטות התוס' והר"ן).

בבא מציעא תופס לבעל חוב ודין זכין
מסכת בבא מציעא - דף י' ע" א
שעור במסכת בבא מציעא בדף י עמוד א, בביאור דין תופס לבעל חוב במקום שחב לאחריני ודין זכין לאדם שלא בפניו.