4 שיעורים

לימודי אמונה דרך לימוד האמונה
לימודי האמונה ומשמעותם, הצורך בהם ודרך לימודם. לימוד אמונה - העומק הרוחני של התורה, 'נשמת התורה', 'השולחן ערוך הרוחני' של עם ישראל. האם כל אחד צריך ללמוד אמונה?

עבדו את ה' בשמחה שמחה של מצוה
השמחה - שיעור 3
סיכום השיעורים הקודמים על השמחה; לא צריך לדכא כוחות שמחה כי אם לכוונם למקומות נכונים; שמחה של מצווה כתוצר של שלמות פנימית; השמחה כמפתח המעיין האלוקי שבכל אדם ואדם; שמחה הבאה מתוך יראת הרוממות; השמחה השלמה יכולה להיות רק בא"י; בניית השמחה במציאות ע"י ת"ח.

עבדו את ה' בשמחה שמחה מתוך השכל, הרגש והמעשים
השמחה - שיעור 2
שמחה שלמה באה מתוך הבנה שכלית עמוקה ומתוך אמונה עזה, אולם יש לחבר אליה את השמחה ברגש ובמעשים. לפעמים דווקא מעשי שמחה חיצוניים ואף מעשי שטות יכולים לעורר את השמחה הפנימית, ולהשפיע אותה על כל לבושי הנפש והחיים.

לימודי אמונה הקדמה ללימוד מהר"ל
הסבר שיטת לימודו ומיוחדותו של המהר"ל. סגנונו של המהר"ל. הבנת מהותם של הדברים וקישורם למבנה כולל. פגישת הסברת המהר"ל עם דברי הרב קוק זצ"ל. ספרי המהר"ל.