5 שיעורים

בבא קמא שלוש דרגות ב'טעמא דקרא'
א. במקום שהדין ברור הטעם לא יכול להשפיע על הדין. ב. במקום שהדין לא ברור מצד עצמו הטעם יכול להשפיע. ג. במקום שהתורה עצמה מפרשת טעם במקום אחר זה חלק ממחלוקת ר' שמעון ורבנן.

כללי מצוות מצוות עשה שהזמן גרמא וכפיה על המצוות
שיעור זה דן בשאלות יסודיות בגדריהן של מצוות: כאשר התורה מצוה על דבר מסוים במצוות עשה ובמצוות לא תעשה, האם הלאו עומד בפני עצמו או שהוא נועד רק לחזק את העשה? מהם גדרי 'מצוות עשה שהזמן גרמא' שהנשים פטורות מהן? האם כופים על מצות צדקה?

כללי מצוות חצי שיעור אסור מהתורה - תמיד?
יומא ע"ג: ע"ב - ע"ד ע"א.
שיעור זה עוסק בכלל "חצי שיעור אסור מן התורה", ומתמקד בעיקר בטעמו של הדין, ובכמה אופנים שבהם לא חל איסור על פעולה חלקית.

כללי מצוות האם מותר להיכנס למצבים של אונס ופיקוח נפש?
מצוות האכילה בערב יום כיפור
האם מותר לאדם להכניס את עצמו למצב שבו הוא יפטר ממצוה, מטעם אונס או פיקוח נפש? דרך מצוות האכילה בערב יום כיפור, נדון במצבים שונים ביחס לשאלה זו.

כללי מצוות כוונה ותנאים במצוות
דיון בדעות הפוסקים בעניין כוונה שלא לצאת ידי חובת המצוה ובאפשרות לעשות תנאי מיוחד שלא לצאת ידי חובה.