10 שיעורים

לאור ספר משלי לזכות להשגות
משלי פרק ח'
כוחו וגודלו של משה רבינו; אדם שקורא בתורה התורה נפתחת אליו והוא זוכה להשגות; אדם הלומד ומקיים מגיע למימוש עצמי.

לאור ספר משלי ייעודן של הנפילות
משלי ה' א-יא
הסכנות האורבות לאדם והרוע היוצא ממי שרוצה לנצל את דרך הכפירה להנאותיו;לימוד התורה צריך להיות בעומק ובהפנמה ובצורה הדרגתית.

לאור ספר משלי חובת הלימוד בפה
משלי ד' פסו' כ"א - כ"ז
חובת היגיעה לדרך הישר; חזרה לתורה היא חזרה לחיים; אדם צריך ללכת בעבודת ה' עפ"י הדרכת ליבו-רק במצוות לא בתאוות; לימוד תורה צריך להיות בפה ובקול, ובכל איבר ואיבר צריך לעשות מצוות.

לאור ספר משלי כבוד לתורה וללומדיה
משלי ד' פסו' ח'-ט'
כבוד תלמידי חכמים וכבוד התורה; כאשר אנו מכבדים את התורה אז גם אנחנו נהיים מכובדים.

לאור ספר משלי איך התורה בונה את העולם
משלי ג' פסו' י"ח-כ'
מעלת מחזיקי התורה; החכמה המיוחדת של האשה; הגדרות פרטניות יחסי חכמה בינה דעת; איך מתוך התורה נבנה העולם.

לאור ספר משלי החזקת התורה
פרק ג' פ"ס י"ז-י"ח
התורה היא עץ חיים למי שמחזיק בה, למי שיש לו אחריות ואכפתיות כלפיה, ובמיוחד למי שאין לו שום הנאה ממנה (כגיון הנאה מהלימוד וכד') ובכל אופן הוא מחזיק בה.

לאור ספר משלי ימין, שמאל, אורך ימים ושלום
פרק ג' פ"ס ט"ז-י"ז
"אורך ימים בימינה, בשמאלה עושר וכבוד"; "דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום"; בירור ענייני פסוקים אלו לאור המפרשים.