• הכותל והר הבית

טבילה לעלייה להר הבית

הרב שמואל אריאל

ז אב תשע"ו
שאלה
שלום הרב! א. בע"ה אעלה להר הבית ביום חמישי, ואני מתכנן אי"ה לעלות שוב ביום תשעה באב (ראשון). מהו חשש טומאה שבגללו אצטרך לטבול שוב ולא אוכל לסמוך על טבילתי הראשונה? ב. יש צורך בטבילה בשביל להכנס ל"מחכמה"? תודה.
תשובה
שלום וברכה! א. יש חיוב לטבול שוב, אם לאחר הטבילה הראשונה אדם ראה קרי, בין בשינה ובין בקיום מצוות עונה. נגיעה באנשים טמאים או בחפצים טמאים, או כניסה לבית קברות, אינה פוסלת את האדם מלעלות להר הבית, וממילא אינה מחייבת בטבילה חוזרת. ייתכנו מצבים מסופקים, של הפרשות חריגות בשעת ההליכה לשירותים, שמצריכות טבילה חוזרת (עיין ספר "אל הר המור" עמ' קמ"ו-קמ"ז), אולם מצבים אלה אינם מצויים. אם מתרחשת תופעה חריגה, יש לברר לגביה. ב. המקובל הוא שהנכנסים אל ה"מחכמה" טובלים לפני כן. אולם אין לברך על טבילה זו, כיוון שייתכן מאד שהמחכמה נמצאת מחוץ לתחום הר הבית המקודש.