• שעטנז

ישיבה עם בגד צמר על ספת פשתן

הרב שמואל אריאל

ט"ז אלול תשע"ז
שאלה
האם מותר לשבת על ספה שיש בה פשתן, כאשר לבושים בבגדים שיש בהם צמר?
תשובה
שלום וברכה! אין בכך איסור. האיסור הוא רק כאשר הצמר והפשתן מחוברים יחד באופן כלשהו. כך למשל, מותר ללבוש מכנסים של צמר וחולצה של פשתן, כיוון שאין הם מחוברים זה לזה. כאשר לובשים בגד צמר על גבי בגד פשתן (או להפך), יש דעות האוסרות זאת, כיוון שלא ניתן לפשוט את הבגד הפנימי מבלי לפשוט את החיצוני, והדבר הוא כעין חיבור. אולם במצב כזה שאין חיבור כלל, מותר לכל הדעות. מקורות: שו"ע יו"ד סימן ש', סעיפים א'-ד'.