• שאר חלקי התפילה

אמירת קרבנות לאחר התפילה

הרב שמואל אריאל

י"ט אלול תשע"ה
שאלה
האם ישנה תועלת באמירת קורבנות לאחר התפילה אם אינו יכול לאומרן לפניה? האם יש חילוק בין ספרדים ואשכנזים?
תשובה
על פי הקבלה יש הקפדה מיוחדת על סדר התפילה, וגם את הקרבנות יש לומר דוקא קודם התפילה ולא לאחריה. אולם למעשה כתבו הפוסקים (הן ספרדים והן אשכנזים) שמי שאינו יכול לומר את הקרבנות קודם התפילה, וכגון שאם יאמר את הקרבנות לא יגיע לתפילת העמידה יחד עם הציבור, יתפלל תחילה ויאמר את הקרבנות לאחר התפילה. מקורות: חיי אדם ח"א ח', י. ילקוט יוסף א', לד. שם מ"ח, ב. פסקי תשובות מ"ח, א, והע' 17.