• שבת ומועדים
  • חול המועד

עבודה בחול המועד

הרב חגי לרר

כ"א תשרי תשע"ט
שאלה
עבדתי לפני סוכות יומיים עבודה אצל מפלגה בירושלים והציעו לי להמשיך לעבוד בחול המועד (בחול המועד עובדים רק בלחלק פליירים בשמחות בית השואבה ברחבי העיר) א. האם מותר לי לעבוד בידיעה שאם אני לא יעבוד רוב הסיכויים שאני לא יוכל לעבוד גם אחרי סוכות וזה הזדמנות נדירה בשבילי לעשות כסף? ב. האם זה נחשב דבר האבד כי הם באמצע קמפיין ואם מפסיקים באמצע אז זה הורס הכל וזה עשרות אלפי שקלים? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, ניתן לדעתי לומר שההפסד של עבודתך תחשב כדבר האבד כיוון שאתה לא מפסיד רק את העבודה בחג אלא מפסידה באופן כללי. ולכן ניתן לעשות זאת באופן זה, במיוחד שאין זה נחשב טירחה גדולה. אם אומנם יש הפסד גדול של אי חלוקת הפליירים בחול המועד הרי זו סיבה נוספת להקל. ברכה והצלחה וחג שמח.