ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
סופ"ש "העצמה אישית". הירשמו לפני שהחדרים אוזלים!

מרק פרווה בסיר חלבי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב כסלו תשע"ט

מרק פרווה בסיר חלבי


הרב משה ליב הכהן הלברשטט

שאלה:
אם מרק פרווה התבשל בסיר חלבי (הסיר לא היה בשימוש ב-24 שעות האחרונות) האם ניתן לאכול את המרק בקערה בשרית (פורצלן) עם כף בשרית מכסף?

בנוסף, האם ניתן לחמם את המרק מחדש בסיר בשרי?


תשובה:
מרק פרווה שהתבשל בסיר חלבי שאינו בן יומו מותר לאכלו בקערה וכף בשריים, ואף מותר לחממו מחדש בסיר בשרי משום שמדובר בנ"ט בר נ"ט בר נ"ט לפגם שטעמו פגום וקלוש מאוד, ומותר אפילו לבשל את המרק לכתחילה בסיר חלבי על מנת לאכלו בכלים בשריים אם אין לו סיר אחר.

(מבוסס על הרמ"א יו"ד סימן צה סעיף ב, ט"ז ס"ק ד, פמ"ג במ"ז ד, חכ"א כלל מח סעיף ב, בדי השלחן סימן צה ס"ק ל).

מייסד וראש תוכנית "יורו" להכשרת רבנים ומנהיגים לקהילות בארץ ובתפוצות

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il