• קריאת שמות ושינויים

שמות ושם שני

הרב דוד חי הכהן

כ"ז אדר א' תשע"ט
שאלה
שלום כבוד הרב, קוראים לי הודיה מהיטבאל,מהיטבאל זהו שמי השני .. לפני חודש בערך , החלטתי לשנות את השם הראשון שלי לשם השני שלי ,(מהודיה למהיטבאל,כמובן באישור של רב) השם הודיה מזכיר לי דברים לא נעימים שעברתי בעבר ... חשבתי על זה הרבה ולפני כמה ימים הגעתי למסקנה שאני רוצה שם שלא יהיה קשור אלי בשום צורה ושיוכל להרחיק אותי מהעבר שלי כמה שאפשר כדי שאוכל להרגיש ש"נולדתי מחדש" ושאני יותר חזקה ובריאה ממה שהייתי קודם... אני רוצה להחליף את השם שלי לנעם, מבלי שאצטרך להשתמש בשם הודיה או מהיטבאל .. אמא שלי אומרת ששם של בן אדם זה לא משחק ושאי אפשר לשנות כל הזמן שמות ושהשם נעם לא כתוב בתנ"ך כשם של בן אדם. אז אולי עדיף שלא לבחור בו . אני דווקא חושבת שארצה להישאר עם השם נעם לתמיד.. מה עלי לעשות? אני יכולה פשוט לשנות את שמי וזהו ? או שעדיף לי פשוט להישאר מהיטבאל ולעזוב את זה? האם אני צריכה לשאול רב נוסף? תודה רבה כבוד הרב.
תשובה
אפשר להישאר עם מהיטבאל ולא לשנות יותר. כדאי אם את רוצה שזה ישפיע על שינוי גמור בדרך החיים- לקבל גם שינוי לטובה בזהירות במצוות. כמו תוספת זהירות בצניעות, או בשמירת שבת, או בתפילה ועם השינוי בצורת השם יפעלו שני השינויים לטובה בהמשך בע"ה.