• שאלות כלליות

למה דג הוא לא בשרי?

הרב דוד חי הכהן

ד ניסן תשס"ה
שאלה
אני תחקירנית של התוכנית "לכו חפשו" בערוץ לוגי, ערוץ המדע של הילדים. במסגרת התוכנית אנו עונים על שאלות שילדים שואלים ומראים להם את הדרך בה הגענו לתשובה. השבוע נשאלה השאלה "מדוע דג אינו נחשב בשרי?" אודה לכם אם תענו על השאלה.
תשובה
התורה אסרה בשר בחלב ע"פ מה שכתוב "לא תבשל גדי בחלב אימו", ולכן בשר נחשב רק בבהמות המניקות ויונקות חלב אם. נכון הדבר שחכמים גזרו גם על עוף בגלל הדמיון שבין בשרו לבשר הבהמה, אך בדג השוני בטעם ובמראה כ"כ גדול, שלא מצאו לנכון לגזור עליו.