- הלכה
- שאלות כלליות
הכשרת מחבת בשרית
שאלה
חיממתי שניצל מוכן על מחבת חדשה ללא שמן או כל דבר אחר.
המחבת שימשה כמישטח חימום בלבד.
האם וכיצד ניתן להכשיר המחבת לצורך טיגון מאכלים סתמיים (חביתה) לארוחה חלבית?
האם ניתן להכשירה לצורך טיגון מאכלים חלביים?
בתודה.
תשובה
יש לנו כלל שאומר "כבולעו כך פולטו" וכשם שהמחבת נהיתה בשרית בעומדה על האש כך גם אפשר להופכה לסתמית על האש.
אך, כדי להופכה לחלבית צריכים לחכות לפסח ואגב ההכשרה של הכלי לפסח תכשירי את המחבת לכל השנה בתור חלבי.

הכשרת טוסטר אובן
הרה"ג דוב ליאור | ט מרחשון תש"ע
טוסטר חלבי
הרב משה ליב הכהן הלברשטט | י"ב ניסן תשפ"א

חלב וביצים ביחד לספרדים
הרב יצחק בן יוסף | י"ט אדר תשפ"א

בירור דין מראית עין בחלב סינטטי לאחר אכילת בשר
הרב נועם דביר מייזלס | ט"ו סיון תש"פ

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

שרוולים לילדות
כ"ט שבט תשס"ב

הכשרת כָבֵד
כ"ט שבט תשס"ב

נקמה בגויים
ו אדר תשס"ב

חיוב תפילה לנשים
ל שבט תשס"ב
נטילת ידים ללחם בטחינה
הרב דניאל קירש | י"ט אייר תשפ"ב
