ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שאלות כלליות

הכשרת מחבת בשרית

הרה"ג דוב ליאורי"ז טבת תשס"ד
630
שאלה
חיממתי שניצל מוכן על מחבת חדשה ללא שמן או כל דבר אחר. המחבת שימשה כמישטח חימום בלבד. האם וכיצד ניתן להכשיר המחבת לצורך טיגון מאכלים סתמיים (חביתה) לארוחה חלבית? האם ניתן להכשירה לצורך טיגון מאכלים חלביים? בתודה.
תשובה
יש לנו כלל שאומר "כבולעו כך פולטו" וכשם שהמחבת נהיתה בשרית בעומדה על האש כך גם אפשר להופכה לסתמית על האש. אך, כדי להופכה לחלבית צריכים לחכות לפסח ואגב ההכשרה של הכלי לפסח תכשירי את המחבת לכל השנה בתור חלבי.
עוד בנושא שאלות כלליות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il