ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת מחבת בשרית | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ז טבת תשס"ד

הכשרת מחבת בשרית


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
חיממתי שניצל מוכן על מחבת חדשה ללא שמן או כל דבר אחר.
המחבת שימשה כמישטח חימום בלבד.
האם וכיצד ניתן להכשיר המחבת לצורך טיגון מאכלים סתמיים (חביתה) לארוחה חלבית?
האם ניתן להכשירה לצורך טיגון מאכלים חלביים?
בתודה.

תשובה:
יש לנו כלל שאומר "כבולעו כך פולטו" וכשם שהמחבת נהיתה בשרית בעומדה על האש כך גם אפשר להופכה לסתמית על האש.
אך, כדי להופכה לחלבית צריכים לחכות לפסח ואגב ההכשרה של הכלי לפסח תכשירי את המחבת לכל השנה בתור חלבי.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il