- הלכה
- שאלות כלליות
הכשרת מחבת בשרית
שאלה
חיממתי שניצל מוכן על מחבת חדשה ללא שמן או כל דבר אחר.
המחבת שימשה כמישטח חימום בלבד.
האם וכיצד ניתן להכשיר המחבת לצורך טיגון מאכלים סתמיים (חביתה) לארוחה חלבית?
האם ניתן להכשירה לצורך טיגון מאכלים חלביים?
בתודה.
תשובה
יש לנו כלל שאומר "כבולעו כך פולטו" וכשם שהמחבת נהיתה בשרית בעומדה על האש כך גם אפשר להופכה לסתמית על האש.
אך, כדי להופכה לחלבית צריכים לחכות לפסח ואגב ההכשרה של הכלי לפסח תכשירי את המחבת לכל השנה בתור חלבי.
הכשלת הרבים בערבוב בשר וחלב שלא במודע
הרב בנימין במברגר | כ"א טבת תש"פ
מכסה שנפל על הכיריים או על השיש
הרבנות הראשית לישראל | י"ט מרחשון תשפ"ג

מראית עין בחלב קוקוס
הרה"ג יעקב אריאל | כ"ב אייר תשס"ז

טחינת בשר במעבד מזון פרוה
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ה אדר א' תשע"ט

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

חיוב תפילה לנשים
ל שבט תשס"ב

הכשרת כָבֵד
כ"ט שבט תשס"ב

צחצוח שניים בשבת
ל שבט תשס"ב

ברכות השחר לפני עלות השחר
ל שבט תשס"ב
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז

אתרוג שנפל ממנו הפיטם - כשרותו בחול המועד
הרב שמואל אריאל | ט"ז תשרי תשע"ו

כיבוס בחול המועד בימינו
הרה"ג דוב ליאור | י ניסן תשס"ח

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח
שינה בראש השנה שחל בשבת
הרב דניאל קירש | י"א תשרי תשפ"ד
