שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות

איך מכשירים סכו"ם?

undefined

הרב רואי מרגלית

ח כסלו תשס"ד
שאלה
ברצוני להעביר סט סכו"ם ממתכת שנעשה בו שימוש חלבי (בחם) לשימוש בשרי, כיצד לנהוג? האם ניתן להכשירו בבית?
תשובה
לספרדים בכלים שאינם בני יומם ניתן להכשיר לכתחילה. אולם לאשכנזים נהגו שלא להכשיר מחלבי לבשרי ולהיפך אא"כ במקרים הבאים: א. בשעת הדחק כשאין כל ברירה אחרת. ב. כאשר מכשירים את הכלי לפסח אפשר באותה הזדמנות לשנותו. ג. אם לאחר ההכשרה ישתמשו בו לתקופה מסוימת ככלי פרוה. ד. אם מטריפים את הכלי בכונה שיאסר לשימוש ואז מכשירים אותו למין השני. ה. במידה וחלפה שנה שלא השתמשו בכלי ניתן להכשירו למין השני. ו. אם קיבלו את הכלי במתנה ורוצים לשנות את יעודו. תהליך ההכשרה הוא לנקות את הסכו"ם ולחכות 24 שעות קודם ההגעלה. לאחר מכן להרתיח מים בסיר, לשים בו מעט סבון, ולהשליך הסכו"ם לתוכו כשהמים מבעבעים. לאחר מכן להוציאו ישר לתוך מים קרים. הרב רואי מרגלית.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il