• גזל ונזיקין

הגשת קבלות לחברת ביטוח

הרב יהודה אודסר

כ"א כסלו תש"פ
שאלה
שלום, יש לי ביטוח בריאות פרטי מטעם העבודה. הביטוח מאפשר החזר כלשהו על טיפולים אלטרנטיביים (יש תקרה של סכום לכל טיפול ויש תקרה של טיפולים בשנה). אם עשיתי טיפול שעובר את התקרה של הסכום האם יש אפשרות לדווח כאילו אלה היו שני טיפולים כדי לקבל יותר החזר מהביטוח? אציין שאמנם טיפול פרונטלי יש אחד כל תקופה אבל בין לבין יש ליווי טלפוני של המטפלת האלטרנטיבית, כלומר צריך לדבר פעם בשבוע ועוד לפי הצורך. תודה רבה!
תשובה
ביטוח הוא סוג של עסקה אתה משלם סך מסויים בכל חודש והחברה המבטחת משלמת לך סך מסויים על מקרה/ארוע שקרה כפי שסוכם. כמו בכל עסקה הצדדים מתקשרים על ידי הסכם שבו מפורטים פרטי העסקה. הסכם זה מחייב את הצדדים גם מבחינת ההלכה. לאור זאת ניתן לקבל את התמורה לעסקת הבטוח לפי הכללים הרשומים בהסכם. פעמים שלא ניתן לפרט את כל האפשרויות והפרטים האפשריים היכולים להיות נכללים בעסקת הביטוח. ישנה אפשרות לשאול באופן אישי את החברה המבטחת ולקבל אישור ממנה למקרה הזה. כמו כן במידה שאין הוראה מפורשת הסותרת, ניתן ללכת על פי מנהג המדינה המקובל בתחום זה.