נקיות אחרי שירותים בשבת

הרב דוד חי הכהן

ח אדר תש"פ
שאלה
שלום הרב כתוב בבא"ח פרשת ויצא שנה ראשונה סעיף יא : " יזהר לקנח היטב, דצואה בפי הטבעת מעכבת התפילה. ועיקר הרחיצה במים, כמו שכתוב: " ומצאתו לא רחץ". ומנהג ערי אדום לקנח בניר או מטלית אין נקי בזה." 1. איך עכשיו לשמור על הנקיות הזו בשבת מבלי לעבור על איסור סוחט? 2. באופן כללי: להעביר מגבון יבש ואז מגבון לח ושוב יבש זה מועיל?
תשובה
1. אפשר לרחוץ במים ביד שמאל ואח"כ לייבש בנייר. 2. כדאי להתחיל במגבון לח, כי אם יש הפרשה לחה זה עלול להימרח וללכלך יותר.