• הנהגה בהם ועוד

הכנסת אוכל לשירותים

הרב יוסף אפריון

כ אדר תשע"ה
שאלה
האם מותר להכניס אוכל לשירותים? האם בטעות הוכנס אוכל על-ידי ילדים, מה צריך לעשות? האם מותר להכניס כלים לצורך שפיכת מים חמים או זריקת אוכל מקולקל? בפסח אנחנו תמיד מנקים את המקרר ואת החלקים שלו מנקים בשרותים גם. מה עלינו לעשות? תודה
תשובה
שלום מותר להכניס אוכל לשרותים. אמנם יש מעטים המחמירים לכתחילה לא להכניס אוכל לשרותים אא"כ הוא עטוף, אולם בוודאי אם כבר הוכנס אפשר לאוכלו ללא חשש. בוודאי ובוודאי שאפשר להכניס ולנקות כלים בשרותים. וכך נוהגים כולם לפני פסח. חיים טובים