עזיבת קולנוע

הרב יצחק גרינבלט

כ"א אייר תש"פ
שאלה
שלום הרב , אני בה בתהליך התחזקות בעליות וירידות כמו אצל כולם, עכשיו לצערי אני יותר בקטע של הירידה בגלל הרבה חששות מתהליך שבאות אחרי העלייה , והחשש שלי הוא כמובן כמו כולם איך אני יראה אחר כך , איך אני אהנה אחר כך , אני דתי אבל ה"פחד" הוא איך אני אהיה בליי סרטים ובלי קולנוע ובלי חופים ובלי ארהב וכל תענוגי העולם שכל ילד ואפילו המון דתיים, רוצה שיהיה לו, להנות מהחיים לצד התורה , אני כבר מזמן הבנתי שההנאה הזאת היא באמת לא יכולה להסתדר עם התורה כי איך אוכל לראות סרט של גויים מלא בתועבה וזימה ואז להתפלל בדבקות רבה , איך אוכל ללכת למקומות כאלו ולשמור על העיניים ? והנושא שנורא מטריד אותי הוא הסינמה סיטי, המושב לצים שיש בדבר , כי אני מאז שהייתי ילד תמיד הסינמה היה מקום נורא כיף בשבילי וגם באמת עם הרבה ריגוש ( כי ראיתי שמה סרטים נורא "מגניבים" בתור ילד ובתוך אולם מפואר עם פוםקורן והכל צבעוני וזוהר ומרוצף יפה , בקיצר כל מה שבן אדם כביכול רוצה יש שמה ממש חוייה בתור ילד ) והבנתי את העניין של מושב לצים שיש בדבר , ונורא קשה לי, בכללי קשה לי האם כל מקום בסגנון של הנאה הוא מושב לצים? כדוגמת באולינג, קניון , להסתובב בעיר וכדומה ? גם זה מושב לצים? הרי ממילא אני לא יכול ללמוד תורה כל היום, ואני נורא אוהב להסתובב , האם יש בעיה במקומות האלו ( חוץ מהסנימה סיטי) ? או שגם הם מושב לצים ואיך אוכל להימנע אם גם הם הרי אני נער בן 15 זה לא כזה פשוט . אבל לגבי הסינמה נורא אהבתי את המקום , ואני טיפה מפחד ממה שיקרה , כאילו המקום הכל כך כיף הזה אני לא אהיה בו יותר אף פעם ? לא אראה אף פעם עוד סרט באיכות מטורפת ועם פופקורן חם ושתייה? מה אני אגיד לחברים כשיגידו לי אם אני רוצה ללכת ויהיה סרט מעניין שמה ? זה נורא מלחיץ אותי אשמח אם תענה לי תודה
תשובה
בס"ד שלום לך יקירי. קראתי את מכתבך ומאוד הבנתי אותך. ראשית ממש מרגש ומיוחד לחשוב על בחור כל כך צעיר כמוך שזוכה לעשות צעדים חשובים כל כך, כל כך מהותיים לחיים. זה מראה על אופי מיוחד שלך, על בגרות ועל רצינות מאוד מיוחדת. יחד עם זה מאוד טבעי שבמהלך משמעותי כל כך יש גם קשיים, ישנן התמודדויות, ואשמח לעזור לך לעבור את ההתמודדויות האלו בדרך הטובה ביותר. אחד הדברים הלא פשוטים זה התנתקות מחוויות העבר. חלק משמעותי בחיים שלנו זה עולם החוויות. החוויות האלו נותנים לנו כוחות, תחושות טובות, ולא קל להתנתק מהן. יחד עם זה חשוב לדעת שהחוויות גם משפיעות עלינו מאוד, הן נוגעות במקום מאוד עמוק בחיים שלנו, ולפעמים משפיעים מאוד על כל מהלך החיים של האדם. ישנם אנשים שממש עזבו את תהליך החזרה בתשובה שלהם בגלל קשיים בהתנתקות מהעולם החווייתי החילוני, וזה מאוד מובן. יחד עם זה, אדם שמנהל את החיים שלו על פי החוויות הוא אדם רדוד ומגלה חוסר רצינות בכל משמעות החיים שלו. לכן, מה אפשר לעשות? למצוא חוויות תורניות קדושות שבהן תוכל לקבל את מה שאתה צריך. כיום יש ברוך ה' המון חוויות רוחניות מאוד יפות וטובות שלא רק שלא מורידות את האדם, אלא הן מרימות אותו, מחברות אותו יותר אל הקודש ועוזרות לו מאוד בחיי היום יום. אמנם לא תמיד אפשר יהיה למצוא דברים כמו שהיו בעבר, אבל חשוב לדעת שלדברים שאנו מאמינים, שהם חשובים לנו, צריך להשקיע, צריך לפעמים להקריב ומזה זוכים להגיע למקומות טובים הרבה יותר. לכן, המשך ידידי, המשך להתקדם, וחפש חוויות קדושות ומעלות שיתרמו לך את מה שאתה צריך. בברכה הרב יצחק גרינבלט.