• ארועים מעורבים

לימוד במגמת חוץ מעורבת לתלמיד ישיבה תיכונית

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד אלול תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב, אני בן 15 מירושלים, אקדים ואומר שבעניין יחסי בנים בנות שמרתי על עצמי, ולא ניהלתי שיחות וקשרים עם בנות בצורה חברית רצינית עד עכשיו, אולי זה יוכל להשפיע על פסיקתך. אז העניין הוא שאני מאוד רוצה ללכת למגמת חוץ של משפטים באוניברסיטה העברית, אבל הבעיה היא שהמגמה מעורבת, אציין שמגיעים עוד בחורי ישיבות תיכונית מרחבי ירושלים למגמה הזאת , השאלה היא האם מותר לי ללכת למגמה? (3 שעות בשבוע), ואם יבוא איתי חבר מהישיבה למגמה ונשמור אחד על השני האם אז יש יותר מקום להתיר? (כמו במקרה של תרי וכשרי בברכות), יש אפשרות גם ללמוד באופן מקוון את המגמה , אבל אני לא מסוגל ללמוד ככה וזה גם דורש ממני יותר שעות להפסיד בשבוע מהישיבה. אני יודע שהנושא מורכב לכן פניתי לאדם גדול כמו הרב, אעשה מה שהרב יפסוק, תודה רבה. (אבקש לפרסם את זה כי נושא זה נוגע להרבה בני נוער)
תשובה
יפה מאוד שעד עכשיו שמרת על עצמך אך אין ערובה להמשך רק מי שמכיר אותך ואת חברך ואת התנאים במקום יכול לייעץ לך