הבאת ילדים לעולם

הרה"ג יעקב אריאל

ב אב תשס"ב
שאלה
אני ובעלי מתלבטים בנושא זה, דעתי תפורט להלן, רצינו לדעת מהי דעת הרב בנושא: ברור שהבאת יותר ילדים כרוכה ביותר הוצאות, והשאלה מה העיקר: נוחיות כלכלית או הבאת יותר ילדים בדרך כלל במשפחות התורניות רואים את העיקר בהבאת ילדים ובמשפחות פחות תורניות / חילוניות ונוחיות כלכלית אני חושבת שזה קודם כל דבר אינדבידואלי כי זה תלוי ביכולת של כל אדם, לא רק כלכלית אלא גם בזמן ובכח שיש לו להשקיע בילד ולכן אין מספר שווה לכולם. אבל הכיוון הוא לדעתי למצוא את האיזון הנכון ולא להגזים לשום צד, התורה לא מנחה אותנו לחיות בדוחק ולהתעלם מצורכי העולם הזה כי אנחנו לא רק רוח אלא גם גוף ולכן לא צריך לשאוף להביא הרבה ילדים שיחיו בדוחק אך עם זה גם אין המטרה "אכול ונשתה כי מחר נמות" אלא יש לנו תפקיד בעולם הזה וחלק ממנו זה להיות שותפים לה’ ע"י הבאת ילדים לעולם.
תשובה
אכן התורה לא ציותה אותנו להיות עניים. מאידך, הבאת ילדים לעולם אינה כרוכה בהכרח בעניות. הדבר תלוי בסולם העדיפויות של ההוצאות המשפחתיות. ומקובלנו מאן דיהיב חיי יהיב מזוני. לכן יש להתיעץ עם רב בשאלה זו כי ראייתו אוביקטיבית יותר.