• לוויה, קבורה ובית הקברות

מקור המנהג לשים אבן על המצבה

הרב יצחק בן יוסף

כ"ג כסלו תשפ"א
שאלה
אבקש לדעת מה מקור המנהג לשים אבן על מצבות. האם יש איסור להוריד אבנים שעל המצבה? האם לאחר שטיפה של המצבה לצורך ניקיון יש חובה להחזיר את האבנים?
תשובה
מקור המנהג להראות שהיה ביקור בקבר, אין חובה להחזיר את האבנים, אך נראה שראוי לנהוג כך. ויש שהסבירו - שבזמנים קדומים לא עשו מצבה אלא מקימים גל אבנים, ומפני שהאבנים היו מתפזרות נהגו שכל מי שבא על הקבר מניח אבן. ובכך תורמים בביקור לציון הקבר. (מעולם ועד עולם עמ' 217)