ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה המתנה ביניהם

מה ההגדרה של חזקת בשרי?

הרב משה מאיר אבינרי"ח ניסן תשפ"א
15
שאלה
שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מה נקרא חזקת בשרי? וכמה זמן צריך לחכות כדי לאכול אח"כ חלבי? איפה זה במקורות? תודה וחג כשר ושמח
תשובה
שלום וברכה, שאלה זו חשובה כיוון שהרבה אנשים לא יודעים מה מושג זה אומר ולכן בכל פעם כדאי לשאול את האומר מה כוונתו. בעיקרון הכוונה למושג זה הוא: שהאוכל התבשל בכלי בשרי או חלבי אך אין בו ממשות של בשר או חלב. לאחר אכילת תבשיל זה מותר לאכול מיד את ההפך ממנו ואין צורך לחכות כלל. ויש מצבים שניתן לאכול יחד עם תבשיל זה ההפך ממנו. מקור הדין בשו"ע יורה דעה סימן צ"ה סעיף א-ב. א. סיר שבשלו בו בשר או חלב באותו יום (24 שעות) ואחר שניקו אותו בשלו בו מאכל פרווה, 1. מותר לאוכלו בכליים חלביים. 2. לאשכנזים- אסור לאוכלו עם חלב ממש (בדיעבד אם נתערב בחלב מותר), ולספרדים- מותר לאכלו עם חלב. 3. אם צלה בכלי בשרי, יש מחמירים וסוברים שלכל הדעות אסור לאוכלו עם חלב (ש"ך סק"ג) ויש מתירים (חכמת אדם סימן מח) ב. סיר שלא בושל בו באותו יום (24 שעות), ובשל בו מאכל פרווה, 1. מותר לאכל את התבשיל עם חלב. אך לאשכנזים- אם התבשיל מיועד לאוחה חלבית איו לבשל בכלי זה לכתחילה. ולספרדים- מותר לבשל על מנת לאכול עם חלב. 2. אם טגנו בצל או מאכל חריף בכלי זה, כל התבשיל הופך להיות בשרי ואסור לאכלו עם חלב (ויש אומרים שיש לחכות אחריו). בברכה,
עוד בנושא המתנה ביניהם

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il