האם מותר להירשם כמשתמש חדש למרות שאני ישן?

הרב יהודה אודסר

ה אב תשפ"א
שאלה
בס"ד שלום לכבוד הרב יש לי שאלה לגבי גזל . יש חברה בינלאומית של משחקי מחשב שהיא נקראת סוני עכשיו יש משחק מחשב מסוים שלהם שבכדי לשחק במשחק הזה מול אנשים מהעולם צריך לקנות תוכנה כזאת שרק החברה של המשחק מוכרת עכשיו התוכנה הזאת עולה כ40 שקלים בחודש ופה השאלה שלי כי למשתמש שהוא ותיק ויש לו את המשחק הרבה זמן הוא צריך לשלם את ה40 שקלים לקנות את התוכנה אבל יש גם אפשרות שאני יכול לפתוח משתמש נוסף במחשב ואז הוא יחשב כמשתמש חדש ואם אתה נחשב כמשתמש חדש אז אתה יכול לקבל את התוכנה הזאת בחינם ל14 יום עכשיו השאלה שלי האם זה נקרא גזל כי מצד אחד האפשרות של לעשות את זה חינם פתוחה לכל אחד וכנראה שהחברה שלהם יודעת את זה אבל מצד שני זה אולי קצת רמאות כי אני לא באמת משתמש חדש
תשובה
"בדבר שבממון תנאו קיים" כלל גדול בדיני ממונות אם בתנאי השימוש של התוכנה/משחק אופן זה של פתיחת "משתמש חדש" לא נאסר במפורש ויש דרך פשוטה לעשות את ה"הערמה" הזאת, כפי הנראה זה ידוע לחברה וזה בוודאי לא גזל. אני לא יודע אם זו מידת חסידות מהודרת...