• זכויות יוצרים

להוריד סדרות טלויזיה מהאינטרנט

הרה"ג יעקב אריאל

י אדר תשס"ז
שאלה
ישנה אפשרות באינטרנט להוריד סרטים וסדרות טלויזיה (כמובן ההתיחסות לסדרות טובות), אני מקפידה לא להוריד, אבל נאמר לי שמאחר שהסדרות כבר שודרו בטלויזיה מותר להוריד, לצרוב ואף להקרין בציבור, כמו שמותר להקליט בוידיאו. האם זה נכון, ומה הדין עם סרטי קולנוע?
תשובה
מנין ההנחה שמותר להקליט בוידאו? יש תחומים אומנותיים בהם יש תקנה מוסכמת שמותר לאדם להעתיק יצירה למטרות לימודיות שאין בהם ריוח כספי. לא ידוע לי שהתקנה חלה גם על סרטים וסדרות טלוייוניות. אךבודאי שאין שום היתר להקרין הורדות אלו בציבור.