• בגינה ובשדה

גיזום דקל וושינגטונייה בשמיטה

מכון התורה והארץ

ח תשרי תשפ"ב
שאלה
שלום רב, האם מותר לגזום בשמיטה, בחצר בית משותף, עץ דקל מסוג וושינגטוניה, שתלויים עליו הרבה ענפים יבשים המשמשים יונים, עטלפים וכו ונוצר המון לכלוך. הדקל ממוקם מספר מטרים מחלון הסלון של מספר דירות ומהווה מטרד רעש ולכלוך החודר לבתים. תודה!
תשובה
בס"ד שלום וברכה מכיוון שלא עושה להצמחה אלא לנקיון וסניטציה אפשר לגזום גם בשביעית. ובייחוד שהגוזם לא בעל מקצוע, ולכן איננו יודע לגזום להצמחה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ