• פירות וירקות

סלט מירקות עלים - כשר?

מכון התורה והארץ

כ טבת תשס"ג
שאלה
ישנם היום סלטי עלים הנמכרים שטופים ומוכנים לאכילה הכוללים עלי רוקט, עלי סלק ועוד. לדוגמא: אחלה-טבע. קו מוצרים של הקו-אופ-לידר פרייס, שאין עליהם הכשר בד"ץ אלא של הרב שוקרון (רבנות אשכול). מה דין העלים האלה באופן כללי, ומה לגבי המוצרים הספציפיים.
תשובה
עלי רוקט, סלק עלים וכרובית הם ירקות עלים שנגועים מאד בחרקים. לדוגמא בסלק עלים ישנם זבוב המנהרות ומנהרן העורקים אשר אינם יורדים אף בשטיפה. לאור הנ"ל נראה שאין להשתמש בסלטים מוכנים אשר אינם גדלים בגידול מיוחד ובטיפול מיוחד למניעה או להורדת החרקים. בברכת התורה והארץ, הרב יואל פרידמן