לחמניה שחוממה במיקרו טרף

הרב יצחק גרינבלט

כ"ג שבט תשפ"ב
שאלה
היי, אני מנסה להקפיד יותר על כשרות לאחרונה. אני גר בבית עם הורי, אין לנו אוכל לא כשר בבית, אבל המיקרו משמש גם לבשר ולחלב. אני יודע שאסור לזרוק לחם כעקרון. אם הוא כבר חומם, האם אמורים לזרוק או שאפשר לאכול בגלל זה? לצערי אני מניח שדברים מסוג זה עלולים עוד לקרות, ההורים שלי מכבדים אותי ובכל זאת נראה שמתקשים עם הפרדות כלים, ואני מפחד לייצר מריבות איתם בנושא. איך אני מצד אחד מכבד ולא פוגע ומצד שני שומר כשרות בבית?
תשובה
בס"ד שלום לך. ממש מרגש לראות שאתה בוחר לשמור על הכשרות, שזה דבר מאוד חשוב. בחירה זו משפיעה מאוד על דרך החיים של האדם. לאכול לפי רצון ה', זו עבודת ה' מאוד גדולה. טבע האדם לאכול לפי הערב לחיכו, או לפי הבריאות, אבל כשאדם מחליט לאכול לפי רצון ה' הוא מקשר את כל גופו לה' יתברך. הוא הופך את גופו ליותר קדוש ויותר עליון. חכמנו זכרונם לברכה לימדו אותנו שאוכל לא כשר אף פוגע באדם, שגורם לו לטמטום הלב. הכוונה שהוא פחות נהיה רגיש לתחושות של קדושה, של השפעת הקדושה עליו. לכן, למרות כל האתגרים הלא קלים בדבר, המשך להשתדל לעשות את שלך, ודע שכל דבר שאתה מצליח זו זכות עצומה. הדבר כבר יותר קל כאשר ההורים מכניסים הביתה אוכל כשר, שכך ההתמודדויות יורדות מאוד, כי זה אומר שמה שלא מבושל בעקרון בסדר. דבר זה לא רגיל בכל מקום וחשוב מאוד להודות להורים על כך. כמובן גם אם הם עושים זאת לעצמם חשוב להודות להם שוב ושוב כי זה מאוד עוזר לך. כאשר אדם בונה את הקשר על הודיה ועל הערכת האחר, ממילא האחר יותר מוכן נפשית לבוא לקראתו. הדבר גורם לאוירה טובה ולרצון טוב. לגבי השימוש במיקרוגל. לפי ההלכה, כיוון שיש אדים במיקרוגל צריך להפריד בין בשר לחלב. אבל מותר להשתמש באותו מיקרוגל גם לבשרי וגם לחלבי כשלא עושים זאת ביחד ומכניסים למכשיר דברים עטופים. לכן נסה להשפיע על ההורים שיעשו כך שאו את הבשרי או את החלבי הם יעטפו. בדרך כלל יותר קל לעטוף את הבשרי כי הוא בדרך כלל בכל מקרה בתוך כלי, ואם לא, אפשר להכניס את הצלחת לתוך שקית וכך פותרים את הבעיה. הדבר מאוד לא מסובך, אם מתארגנים לכך מראש, ויש שקיות מוכנות לצורך כך. תוכל לדבר עם ההורים על כך, והחשוב הוא לא לתקוף ולא להיות לא נעים, אלא לעשות בנעימות, לשתף אותם בקושי שלך וברצון שלך וכמה שהדבר חשוב לך, לספר להם כמה זה כואב לך שאתה לא יכול דבר זה או אחר, אבל אתה עושה מה שאתה מאמין. ולכן אתה מבקש להם עזרה. מתוך נסיון של שנים הדברים בדרך כלל עוזרים מאוד. נסה את הדברים ועדכן אותי מה הסתדר ומה עוד צריך עזרה ואשמח לעזור. בברכה הרב יצחק גרינבלט.