• גזל ונזיקין

חופשת מחלה מיום שישי

הרב אביעד תפוחי

י"ט סיון תשפ"ב
שאלה
שלום! אני בהריון ומרגישה לא טוב באופן כללי בתקופה הזו. בלי קשר, ביום ראשון לא הרגשתי טוב בגלל שפעת קלה. אבל עבדתי ביום הזה למרות זאת, כדי לא להפסיד משכורת מאוד חשובה של החודשים של לפני הלידה.. במהלך ההירון הזה אני נמנעת כמה שאפשר מלקחת ימי מחלה כי לא משלמים לי שכר מלא עליהם. אלא רק מהיום הרביעי. לכן השאלה שלי האם מותר לי לקחת חופשת מחלה מיום שישי, שאז אני מפסדיה רק חצי יום? (למרות שחליתי רק ביום ראשון) כי אחרת אני אגיע לעבודה למרות הכל כדי למנוע הפסד כספי. אשמח לתשובה, תודה!
תשובה
שלום וברכה. אין להצהיר דבר שאינו אמת. הרי הסיבה שמשלמים לך מיום הרביעי שכר מלא הוא מחמת שהמעסיק מעוניין לשלם שכר מלא רק כאשר המחלה היא מחלה רצינית. בכך שאת מצהירה שחלית ביום שישי, את מוציאה ממנו כסף שלא עפ"י ההסכם שבינכם. בהצלחה רבה.