מנהג חסידות

הרב חגי לרר

ו כסלו תשפ"ג
שאלה
לפי האמור לעיל שחסידות זה הקפדה לצאת ידי חובת כל השיטות ורק כך אפשר לסמוך להניח תפילין של רבינו תם, אם כן למה בדורינו נהוג שדווקא חסידים שברובם מתפללים מנחה אחר שקיעה מקפידים להניח תפילין של רבנו תם?
תשובה
שלום וברכה, שתי נקודות ההנחה שלך אינן מדוייקות. לא רק חסידים מקפידים להניח תפילין של ר"ת. ולא רוב החסידים מתפללים מנחה לאחר השקיעה. בכל אופן - כדאי לשאול את החסידים על מנהגיהם השונים וההדרכות שהם קיבלו מרבותיהם. ברכה והצלחה וכל טוב.