• שאלות כלליות

פדיון הבן בלידת מלקחיים

הרה"ג דוב ליאור

ד כסלו תשס"ז
שאלה
האם עושים פדיון לתינוק שנולד בלידת מלקחיים או וואוקם, והאם ישנם מצבים אחרים בלידה רגילה (חוץ מהפלה וכהן ולוי) שלא עושים פדיון?
תשובה
ההגדרה היא שהתינוק צריך לגעת בדפנות המעבר בכדי להתחייב בפדיון הבן, ולכן הנולד בניתוח קיסרי אינו חייב בפדיון הבן. בלידה בוואקום התינוק נוגע בדפנות ולכן חייב בפדיון, ובמלקחיים הדבר תלוי: אם הוא נגע בדפנות-חייב בפדיון, אבל אם הוא לא נגע כלל בדפנות בגלל המלקחיים, אין עושים פדיון הבן.