• כוונה וחשק להתפלל

גילוי הדעת לכוונת השמות הקדושים

הרב דוד חי הכהן

ט כסלו תשס"ח
שאלה
האם גילוי הדעת של לפני התפילה לגבי כוונת שמות אדנות,הוי’ה וא-לוקות (מובא בסידורים "עבודת ה’", "איש מצליח" ועוד) יכול להועיל גם למשך חודש או שנה או שהוא מועיל רק ליום אחד (כפי הנוסח בסידורים הנ"ל:"הרני מגלה דעתי שמעתה ועד למחר(!)...")? דבר זה חשוב לי מאוד משום שגילוי דעת זה לוקח לי זמן רב מכיוון שצריך לכוין בו (שהרי זה עיקר עניינו-הכוונה!) ויש לי בעיה בכלל עם כוונה-קשה לי מאוד לכווין, דברים מסבים את תשומת ליבי וכו’, גם אם אני ממש מנסה להתרכז בדבר שאני אומר.
תשובה
גילוי דעת יכול להועיל גם לשנה כפי שאנו נוהגים לומר בתוך התרת נדרים לפני ראש השנה שאני מגלה דעתי שאין לי חפץ בשום מחשבה או דיבור שאינו לרצון הבורא , כמובן שאם אדם יחשוב על כך לעיתים יותר קרובות זה יעזור יותר , אך אם קשה הדבר אפשר להסתפק בגילוי דעת לזמן ארוך.