• שבת ומועדים
  • תעניות

תענית דיבור בשובבי"ם

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט טבת תשס"ח
שאלה
האם יש ענין בתענית דיבור בימי השובבי"ם, והאם זה לא יוהרה? (אני לומד בישיבה תיכונית)
תשובה
אם אתה צריך ללמוד בין התלמידים ואתה עושה תענית דיבור, זה נראה קצת יוהרה. אם פונים אליך ואתה צריך לענות, ולא תענה, זה נראה משונה. מה שכן אתה יכול לעשות, להגביל את עצמך, שביום זה אתה לא יוזם דיבור. גם לזה יש ערך כלפי שמיא, תענית דיבור לא מוזכרת בתלמוד, זה נוצר במשך הדורות, אמנם זה לא כמו תענית דיבור שלימה, אך יש לזה ערך.